Цеца дома чувала 11 пиштоли

Цеца Ражнатовиќ беше уапсена на 17 март 2003 година, пет дена по убиството на премиерот Ѓинѓиќ а во таа прилика во нејзината вила во Белград биле пронајдени поголемо количество оружје – дури 11 пиштоли.

Таа потоа помина четири месеци во притвор.

На 17.03.2003 година, вработени во СУП Белград, одделение УКП II, при претрес на семејна куќа на улица „Љутиче Богдана“ бр. 3, пријавен имот, го утврди следново:

– Еден пиштол марка ЦЗ 99 пар калибар 9 мм фабрички број 900374 со една рамка за кој барателот нема овластување за стекнување и поседување.

– Еден пиштол CZ 99, пар калибар 9 mm, фабрички број 91999, со рамка

– Еден пиштол CZ 99, калибар 10 mm, фабрички број 10725, со една рамка

– Еден револвер марка „Smith and Wesson“, модел 29-3, фабрички број AUU6956

– Еден револвер „трупер“, калибар 22 ЛР, фабрички број 21951

– Еден сигнален пиштол од брендот HH, фабрички број 98553

– Еден пиштол „лугер“ модел 08, пар калибар 9 мм, фабрички број 4483, со една рамка

– Еден пиштол „лугер“ модел 08, калибар, пар калибар 9 мм, без фабрички број

– Еден пиштол ВДЗ, пар калибар 9 мм, фабрички број 37744, со една рамка

– Еден револвер „Смит и Весон“, калибар 357, фабрички број 63968 и

– Еден пиштол „взор 50“, калибар 7,65, фабрички број Б18005.