ТPAГЕДИЈА: Три годишниот Тео го 3АГУБИ животот, тој ПОЧИНАЛ додека гледал на телевизорот цртани, неcpeќа во Англија

Семејство на тригодишно момче раскажало како сакал да гледа цртани пред ненадејно да колабира и да умре од стрептокок А без да покаже симптоми.

Тео Ем починал во својот дом откако тешко се разболел со „тивкиот убиец“, на 18 февруари, бидејќи речиси не покажал знаци на боле ст.

Тој беше „малку летаргичен“ претходната вечер, но се чувствуваше подобро додека легна.

Семејството од Вестбери, Вилтшир, штотуку му посака добредојде на братот на Тео, Оливер, во светот неколку дена претходно кога се случи тра гедијата.

Родителите Били и Џоди Ем се уште се премногу вознемирени за да зборуваат, но сакаат да ја подигнат свеста за болеста, изјави братот на Били, Крис Ем.