СЕ ПОЈАВИ КРСТ ВО ЏАМИЈА – ЛУЃЕТО ИЗЛЕКУВАНИ ОД СВЕТЛИНАТА КОЈА ЗРАЧЕЛО

Во една од џамиите во Насарава се покажа крст што стотина од присутните верници останаа во шок, а многу од нив тоа го сметаа за чудо. Главниот имам на џамијта потврдил дека е виден крст во џамијата и го нарече тоа „ знак од Бога“.

Стотина верници биле изненадени со чудната појава на крстот, што го натера да се молат за прошка и за благослов. Крстот кој е симбол на христијанството бил осветлен на земјата во неспоредна близина од џамијата.

Хаџар Хусаини изјавила дека прва ја видела светлината во облик на крст на 28. септември, а нејзината мајка ја потврдила оваа чудна појава и истакнала дека нејзината ќерка се уплашила и се вратила дома.

Некои од верниците оваа појава ја анализираат како „ знак на смирување во друштвото“, една верница тврдела дека се излекувала кога ја посетила џамијата.

– Бев на операција пред две години и почнаа промените во моето тело. Се молев пред крстот и сега сум излекувана, рекла Грејс Ејз.