Се зголемува бројот на специјални единици во војската на Србија

Донесена е одлука за зголемување на бројот на специјалните единици на Војската на Србија.

Српскиот претседател Александар Вучиќ донесе одлука за зголемување на бројот на специјалните единици на Армијата на Србија, објавено е во Службен весник, а пренесе РТ Балкан.

Како што се наведува, одлуката е донесена врз основа на член 24 став 4 од Законот за претседателот на Републиката и член 17 точка 3 од Законот за вооружените сили на Србија.

Неопходно е да се изврши организациско проширување на мирновременската и воената организација на специјалните сили на српските вооружени сили до проектираната нумеричка состојба, а за извршување на таа одлука министерот за одбрана и началникот на Генералштабот на Српските вооружени сили ќе ги донесат потребните акти, пренесува Танјуг.