Притвор за двајцата тетовци кај кои беше пронајдена марихуана

Две млади лица од тетовските села добија притвор од судот откако вчера биле приведени од полицајци затоа што кај нив била најдена дрога.

Според информациите на СВР Тетово судија во претходна постапка на Основниот суд Тетово денеска на Е.И.(23) од тетовска Голема Речица и Б.Љ.(24) од тетовско Долно Палчиште им определил мерка притвор од 30 дена и ќе бидат спроведени во КПУ Затвор Скопје за издржување на притворот.

-Вчера вечер (8 април) околу 21 часот и 50 минути во Тетово тие биле лишени од слобода од полициски службеници на СВР Тетово, при што им била пронајдена и одземена марихуана, инфомираа од СВР Тетово.

Двајцата се товарат за „неовластено производство и пуштање во промет на наркотични дроги, психотропни супстанци и прекурсори“, кривично дело казниво по член 215 од Кривичниот законик

Две млади лица од тетовските села добија притвор од судот откако вчера биле приведени од полицајци затоа што кај нив била најдена дрога.

Според информациите на СВР Тетово судија во претходна постапка на Основниот суд Тетово денеска на Е.И.(23) од тетовска Голема Речица и Б.Љ.(24) од тетовско Долно Палчиште им определил мерка притвор од 30 дена и ќе бидат спроведени во КПУ Затвор Скопје за издржување на притворот.

-Вчера вечер (8 април) околу 21 часот и 50 минути во Тетово тие биле лишени од слобода од полициски службеници на СВР Тетово, при што им била пронајдена и одземена марихуана, инфомираа од СВР Тетово.

Двајцата се товарат за „неовластено производство и пуштање во промет на наркотични дроги, психотропни супстанци и прекурсори“, кривично дело казниво по член 215 од Кривичниот законик.