Полицијата повторно го фати 92 годишниот Бугарин пијан и без возачка

Полицијата повторно го фати 92-годишниот Стефан Стефанов од Сливен како го управува својот нерегистриран автомобил без дозвола.

Полицијата добила дојава дека мажот повторно седнал зад воланот на 13 март и веднаш биле преземени безбедносни и сообраќајни полициски службеници, известуваат од регионалната управа на МВР.

Стефан Стефанов го управувал својот нерегистриран автомобил, за кој на 8 март е покрената претистражна постапка. Возачката дозвола му е одземена поради уште еден прекршок во 2022 година, а Стефанов во моментов издржува забрана за возење. Овој пат полицијата го заплени возилото.

„Видовме снимка на социјалните мрежи и веднаш се пријавивме и го идентификувавме лицето што го поставило клипот. Испитан е во својство на сведок и повторно започнала претходна постапка по член 345 ст.2 од Кривичниот законик против возачот.Во моментот, автомобилот е одземен и во текот на предистражната постапка, по дозвола на Окружното обвинителство – Сливен, против него во моментов се водат две истражни постапки. Тој ќе биде сослушан и потоа обвинителството ќе биде тоа што ќе одлучи што ќе биде со него“, објасни главниот инспектор Илијан Николов, раководител на секторот „Патна полиција“ Сливен.

Окружното обвинителство во Сливен самостојно се повика на случајот, а предистражната постапка е покрената. Причинета е и материјална штета на автомобилот, за што е поведена уште една претистражна постапка.

При апсењето минатата недела, 92-годишниот маж рече дека нема намера да престане да вози.

1 thought on “Полицијата повторно го фати 92 годишниот Бугарин пијан и без возачка

Comments are closed.