Погребан маж кој бил починат од ковид, по две години оживеал и се вратил дома

Триесет и петгодишниот Камлеш Патидар од Индија починал од коронавирус уште пред две години. Се заразил во 2021 година, по вориот бран од пандемијата, а лекарите иако се обиделе да го спасат, на крај го известиле семејството дека е мртов, пренесе The Hindustan Times.

Добивај вести на вибер>
Семејството рече дека го погребале откако го земале неговото тело, а сега сите се изненадиле откако по две години во саботата им тропнал на врата.

„Се врати дома и не ни кажа каде беше целото ова време“, рече неговиот роднина Мукеш Патидар. Властите во округот Дар во државата Мадја Прадеш, покренаа истрага за да ги решат сите нејасностии околу целиот овој случај.

1 thought on “Погребан маж кој бил починат од ковид, по две години оживеал и се вратил дома

Comments are closed.