Околу 50 се рудари затрупани во рудник во Косово!

Околу 50 рудари од синоќа се затрупани во рудникот „Трепча Југ“ на околу 900 метри под земја, јавуваат косовските медиуми.
Рударите се заробени 12 часа, а причината е проблем со струјата.

Според медиумите, заробени се рударите во ноќната смена, кои почнале да работат на полноќ.

“Во моментов состојбата им е добра и имаат храна.

-Разговаравме со нив, во добра состојба се бидејќи имаат вентилација и светлина. Проблемот е со лифтот”, вели еден од рударите.