Океански систем во тоалетот на новата детска градинка во Прилеп

Директорката на ЈОУДГ “Наша иднина” oд Прилеп, Христина Трпческа, на социјалните мрежи реагира за начинот на изведба, на се’ уште непуштената во употреба градинка во населбата “Точила” во Прилеп.

-Тој што работи, тој и греши. Не е тешко да се признае. Но, професионалец да ги правда своите грешки зад параванот на Правилник, е крајно несериозно. Претпоставувам и следната слика на тоалет за возрасни во еден се уште неотворен објект ќе Ви покаже какви стандарди и норми се ,,пропишани” во Правилникот… Фактите се следни: 1. Недостатоци има! 2. На Прилеп очајно му е потребна детска градинка – напиша Трпческа како реакција на пишувањата од Архитектот Јовески, кој истакна дека основниот проект за детската градинка е проектиран согласно законските регулативи и правилници.

Погледнете:

https://www.facebook.com/hristina.trpcheska/posts/6113408355378562

Извор: МАРКУКУЛЕ