Македонија под снежна покривка

На сите повисоки места и планини снегот врне без престан, додека на пониските делови како и во главниот град имаме дожд.

Од она што може да се забележи на видео камерите поставени низ повеќето ски центри во земјава јасно се гледа дека снегот врне и има оформено нова снежна покривка.

Снег во моментов врне во Маврово, Попова Шапка, Копанки, Нижо Поле, Пониква, Крушево…