Косовец одвел девојче од Скопје во Призрен и имале сексуален однос, мајката пријавила во полиција

Мајка пријавила во полиција дека нејзината ќерка била одведена од Косовец во Призрен каде имале сексуален однос.

Девојчето рекло дека на 07.04.2023, Д.Б. од Република Косово, со кого претходно се допишувала преку социјална мрежа, ја земал од Скопје со автомобил и отишле во Призрен, каде имале сексуален однос.

Се преземаат мерки за расчистување на случајот.