Кои професии имаат најмногу секс?

Студија спроведена во Обединетото Кралство покажа дека некои љубовници имаат многу поголема веројатност да доживеат оргазам за време на секс од другите и оти тоа е поврзано со професијата.

Оние кои работат во здравството имаат најмногу секс секоја недела (3,6 пати неделно), медиумските и маркетинг професионалците и новинарите имаат најмалку секс (2,7 пати неделно). Интересно е што уметниците и дизајнерите имаат најмногу секс (4,1).

Професиите со најмногу секс секоја недела се:

Здравствените работници, на пр. лекар, стоматолог, медицинска сестра (3,7 пати), Финансии (3,6 пати),Човечки ресурси/регрутирање (3,5 пати),ИТ (3,4 пати), Работници на мало (3,3 пати)