Италијанската полиција пронајде пакети со два тона кокаин во морето

Италијанската полиција пронајде два тона кокаин во вредност од 400 милиони евра во водите во близина на источниот брег на Сицилија.

Дрогата била спакувана во 70 тина водоотпорни пакети поврзани со рибарска мрежа, обележени со светлосен сигнал. Пакувањето, како и светлото закачено на него, укажуваат дека кокаинот бил фрлен во морето од товарен брод, со цел подоцна да биде пронајден и собран од локалните шверцери.

Царинските служби соопштија дека се работи за рекордна заплена на кокаин.