Жени и девојки се приклучуваат во криминалните кланови

Ученичка од Босна, малолетничка од Србија, Црногорка од Турција, Слаѓа од Лозница и Мира Поштарка се поврзани со опасна криминална група.

Кавачкиот клан се повеќе ангажира жени и млади девојки во ликвидации. Ова е нов тренд меѓу криминалните групи во регионот.

Последен случај е убиството во Ескобар во кое учествува и малолетниката Азра која е и уапсена.

Водачот на „Шкалјарците“ Јован Вукотиќ, кој беше убиен во Истанбул на 8 септември минатата година го следеа дури пет членови на спротивставена криминална група, а меѓу нив исто така имаше и една жена, Црногорската државјанка Еланур Т. која осум дена по егзекуцијата е уапсена во голема акција на турската полиција.

Додека Еленур го следела Вукотиќ, тоа го снимиле и камерите во трговскиот центар во Истанбул.