Девојка (21) која доби бебе од нејзиниот татко cилyвач Б.М.(49) е во добра здравствена состојба

Како што соопштија, и мајката и ќерката сега се во добра здравствена состојба.

Овој гpoзoмоpeн случај на cилyyвање на родната ќерка го вознемири Ниш и неговата околина. Поради тоа е пpивeден Б.М. кој е роден во Косово и Метохија. Неcpеќната девојка била двапати cилуyвaна додека живеела со нејзиниот татко во Ниш.

Вишото јавно обвинителство му одреди притвор на Б.М. поради сомневање дека од октомври до февруари 2022 година во два наврати ја cилyyвaл ќерка си, по што минатата година таа родила девојче.

Како што дознаваме, тој и претходно бил приведен поради сомнение дека го сторил ова, но поради немање докази бил пуштен на слобода.

– Сега пристигнало и пронаоѓањето на неговиот и биолошкиот материјал на бебето, па поради таа причина сега е задржан во Ниш. Со мајката на девојката Б.Н. го започнал животот во населбата Борча во Белград. Таму е родена и девојката. Претходно беше нacилен, можеше да крене рака. Кога неговите родители се развеле, тој се преселил во Ниш, а неговата сопруга, мајка на родилката, заминала во Војводина. Инаку, мајката е трето дете во семејството и тогаш била малолетна, а по разводот на нејзините родители била сместена во згрижувачко семејство во Сопот. Кога станала полнолетна, решила да живее со својот татко во Ниш. Првите сомнежи дека нешто страшно се случува ги искажала помладата сестра која забележала дека сестрата и таткото се во соба која била заклучена. Девојката неколку пати сакала да побегне, но тој и извадил работи од куферот и ги расфрлал низ собата – ни раскажува запознаен со овој случај.

Нашиот извор посочува дека девојката еднаш отишла кај мајка си и и кажала се. Инаку, девојчето по полнолетството го напуштило своето згрижувачко семејство и решило да се врати кај својот татко, со кого продолжила да живее.

– Бебето се роди во градот Добринци во општина Рума. И таму ќерката пријавила физичко и cekcyaлно насилство од страна на таткото. Кога првпат беше уапсен, немаше јасни индиции дали девојката ја кажува вистинската вистина, за се да стане јасно со ДНК совпаѓање – ни вели нашиот извор.

Таткото Б.М. живеел во Ниш, а како што ни кажаа некои соседи, не знаеле каков ужас се крие зад вратите на ова семејство.