ГОРИЦА ДОЖИВЕЛА ЧУДО ВО ЦРКВАТА СВЕТА ПЕТКА: Само ја почувствував топлината од едната страна и наеднаш се случи НЕШТО НЕВОЗМОЖНО!

Жителите на селото Породин велат дека во црквата Света Петка свеќите сами се палат, дека лустерот сам се ниша и дека крстот е чудотворен.

Последниот случај ги запpeпасти жителите на село Породин, Горица и сите присутни. Познато е дека света Петка е голем чудотворец. Има сведоштва на многу луѓе на кои таа им помогнала да се излечат! Но, овој настан е нешто поинаку.

– На денот на Успение на Пресвета Богородица дојдов во црквата да ги запалам свеќите и да присуствувам на литургијата. Дојдов до крстот, се прекрстив и ја бакнав иконата. Кога станав почувствував дека ми е топло од оваа страна, погледнав кога свеќата гореше во мојата рака – раскажала таа.

Петнаесет свеќи сами се запалиле, тврди Горица. Свештеникот на оваа црква смета дека не случајно се случило вакво нешто во Горица и дека се случуваат вакви чуда.

-Од една страна, тоа е опомена за сите – и за верните и за привремените неверници, бидејќи никој до крај не останал неверник, секогаш со милоста Божја, гледаат, но и предупредување. на свештенството – истакнува свештеникот.

Тој смета дека никогаш во светот немало повеќе цркви од денес, ниту имало повеќе празни цркви.