Голубовиќ раскажува зошто скокнал од 17 метри на бетон и како го вадел Тома Здравковиќ од кафеана

Кристијан Голубовиќ за „Република“ раскажува за некои анегдоти од бурниот живот, како тоа зошто скокнал од 17 метри на бетон и како го вадел Тома Здравковиќ од кафеана.

Да, скокнав од речиси 17 метри.Можам и да ви покажам од каде скокнав од судот на бетон. Тоа го направив кога бегав од судница бидејќи не сакав да чекам уште два месеци да се заврши судењето бидејќи бев лут затоа што сите други одлежаа робија и беа на слобода а само мене ме држеа до последен ден.

За Тома Здравковиќ вели дека бил боем, кој израснал по кафеани и домови.

Беше пејач кој имаше душа, често од нас позајмуваше пари па дури,да пее за џабе и да ни намести девојка и да поделиме и тага и радост. Јас имам чест со Тома да поминам убави три четири години по кафеаната и тоа е најголемиот спомен.

1 thought on “Голубовиќ раскажува зошто скокнал од 17 метри на бетон и како го вадел Тома Здравковиќ од кафеана

Comments are closed.