Во Краљево се врбуваат малолетници за во кланот на Звицер – дневница 100 евра

Во градот Краљево имаше голема акција во која се апсеа малолетници и штотуку полнолетни момчиња кои биле поврзани со Кавачкиот клан.

По наредба на РадоЕј Звицер и Никола Вушевиќ- Џони, биле подготвени злосторства, кои требало да се извршат на територијата на Црна Гора и Србија.

Кај уапсените биле пронајдени една автоматска пушка, шест бомби, 12 пиштоли, џемер за ГПС сигнал и шест бомби.

Шефот на Службата за сузбивање на криминалот Немања Ѓуран вели дека е загрижувачки штомлади платени убијци претежно доаѓаат мало место како што е Краљево.

-Тие убиства беа извршени и на територијата на Република Србија и во регионот, па затоа имавме главен мотив и цел на оваа акција да се обидеме на подобар начин да ја потиснеме – вели Ѓуран.