ВИСТИНСКИ XAОC И ДPAMA, ПРЕД МАЛКУ СЕ ПРОШИРИ ВЕСТТА ЗА MACOВНA TEПАЧКА ВО 3АТВОРОТ ИДРИ3ОВО

Двајца затвореници од затворот „Идризово“ завршија во болница по тепачката помеѓу две групи. Хаосот настанал во затворениот дел на установата, каде што се степале две групи затв ореници.

Според извори на „Макфакс“, во насилството учествувале и осуденици од случајот „Диво Насеље“.

„Во СВР Скопје било пријавено дека во Казнено-поправната установа ‘Затвор Идризово’, во дворот од затвореното одделение, настанала физичка прес метка помеѓу две групи затвореници.

Притоа пов реда од ос тар предмет добиле осуденикот Н. М. (44) од с. Черкези, Кумановско, кој бил пренесен во комплексот клиники ‘Мајка Тереза’, и Р. К. (33) од с. Челопек, Тетовско, кој добил пов реда од тврд предмет и бил пренесен во Градската општа бол ница „Св. Наум Охридски“ за укажување помош“, велат од МВР за „Макфакс“.

Изминатите месеци затворот „Идризово“ го следат низа ска ндали. Од те пачки до избо дени затвореници, измами.

Најголемиот беше бегството на Беким Мемети за што осомничени се затв орски полиц ајци и командир.