(ВИДЕО) Снимено едно од најретките морски суштества во светот!

Медузата chirodectes maculatus била видена само еднаш претходно, на 2 мај 1997 година, на самиот раб на Големиот корален гребен, на околу 43 километри од брегот на Квинсленд.

На почетокот на март годинава повторно го снимија.

Тоа не е научно потврдено, но експертите претпоставуваат дека оваа медуза е прилично отровна поради нејзината големина и екстремно отровната природа на другите слични видови.

Четири фотографии од оригиналното видео од 1997 година беа објавени во научното списание Memoirs of the Queensland Museum.

1 thought on “(ВИДЕО) Снимено едно од најретките морски суштества во светот!

Comments are closed.