„Веднаш повикај Брза помош, јас ќе умрам“: Потресна исповед на сосетката Драгица

Милош П., таткото од Трешњевица кај Параќин кој бил избоден и претепан од неговите деца Марко и Милица П., успеал да избега и да побара помош од својата прва сосетка Драгица.

Таа во својата исповед за Курир раскажува дека Милош и дошол облеан во крв и само паднал пред куќата синоќа околу 22 часот.

Гледав телевизија кога слушнав некој влезе… Кога погледнав надвор, го видов облеан во крв во пижами, главата му беше на бетонот, едвај се наведна наназад – раскажува Драгица.

Успеал само да и каже „Викнете брза помош, децата ме убиваат“.

-Ми побара ќебе и чаша вода за пиење бидејќи рацете му беа скршени, сам не можеше да држи чаша.

Уште се тресам, бев сама, внукот и синот беа горе, подоцна дојдоа да помогнат. Знам дека е надвор од животна опасност – вели Драгица и додава:

Немаше никаде освен кај мене, се уште не ми е добро. Марко побегнал, а милицијата отишла само во центарот и веднаш бил уапсен.

Марко инаку бил, како што дознавам Курир, прекрасен млад човек, но неодамна почнал да прави проблеми со сестра си.

Беше казнет бидејќи направи проблем во Јагодина и чекаше извршување на казната од 3 месеци. Таткото немал пари да му плати – вели изворот на Курир.