ВЕЉА НЕВОЉА Е ПОВРЕДЕН ВО ЗАТВОР

На денешното судење на кланот на Вељко Беливук и Марко Миљковиќ, судијката Винка Бехара го отвори рочиштето со покана на окованиот Беливук да продолжи со прашања до сведокот-соработник Бојан Хрватин и го праша дали е добро и дали може да го следи судењето.

– Имаше повреда на рамото, нели, можеш ли да следиш? – праша судијата Беливук, по што кимна со главата дека може.

Како што дознава Курир, Беливук бил повреден за време на обука во притворското одделение на улицата Усраничка.

– Вељко Беливук секој ден тренира во салата во затворот, која е добро опремена и ја има речиси целата опрема. На притворените не им е забрането да вежбаат и да се рекреираат, а Беливук тоа редовно го прави. Тој од претходно имаше проблем со тоа рамо и пред неколку дена на тренинг направи незгодно движење и практично ја реактивираше старата повреда – вели изворот на Курир и додава:

– Не е скршеница, тој имаше болки и пие лекови против болки.

И самиот Беливук потврди дека не е ништо посериозно на почетокот на судењето, кога кимна со главата на судијата и потврди дека може да го следи судењето.

Да потсетиме, Беливук денеска имаше многу прашања до сведокот-соработник Бојан Хрватин, но распитот засега му го препушти на обвинетиот Влада Драганиќ бидејќи, како што вели, заборавил еден лист.

kurir.rs