Баба оставила 3 ​​милиони евра на водоинсталатер како свој единствен наследник

Една австралиска баба именувала водоводџија како свој единствен наследник и го назначила за нејзин правен контакт за итни медицински случаи.

Семејството на една Австралијка остана запрепастено кога дознало дека нивната дементна баба го оставила целото свое богатство во износ од неколку милиони евра – на водоинсталатер.

Имено, таа го именувала како единствен наследник и го назначила за правно лице за контакт во итни медицински случаи
А за сето тоа дознале нејзините роднини кога починала нејзината баба. Работите да бидат уште покомплицирани, роднините не можат ништо да направат, бидејќи нема траги на измама, принуда и измама. Исто така, нејзината деменција не е доволна причина за поништување на тестаментот, сметаат правните експерти.

Сопругот на жената починал во 2018 година, по повеќе од 50 години брак. Тој се грижел за сите финансии во куќата, а бидејќи немале деца, по неговата смрт таа останала сама.

Една година подоцна, водоинсталатерот почнал да работи редовно во куќата на бабата во Клостернејбург. Изгледа дека имаат изградено исклучително блиски односи, па бабата му го препишала целиот свој имот.

– Никогаш не би помислил дека е толку лесно да се добие наследство без да се биде дел од семејството. Станува збор за големо богатство од три милиони евра. И повеќе. Но, судејќи според експертите – се е легално – изјавил внукот Кристијан.

Дека нема траги на измама потврди и адвокатот.

– Оваа постапка е целосно законска. Да се ​​докаже дека е измама е многу тешко, бидејќи жената починала. Фактот дека таа била дементирана не е доволен тестаментот да се прогласи за неважечки – изјави за „Корнер“ Лоренц Кирхнер, експерт за наследни прашања.

1 thought on “Баба оставила 3 ​​милиони евра на водоинсталатер како свој единствен наследник

Comments are closed.